T: 2252 77 0 108 | E: contact@ophthalmoslesvou.gr

Η Οφθαλμολογική Μονάδα

Ο Οφθαλμός Λέσβου είναι μια Οφθαλμολογική Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας που δημιουργηθηκε στην Λεσβο και ξεκινησε την λειτουργια της τον Μάρτιο του 2022. Στεγάζεται σε αυτόνομο κτήριο στην περιοχή «Λάρσος» και συγκεκριμένα στο 11ο χλμ Μυτιλήνης-Καλλονής.

Αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου δικτύου παροχής υπηρεσιών υγείας του οφθαλμού που περιλαμβάνει την Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας Οφθαλμός  στη Γλυφάδα, τα Νοσοκομεία Υγεία και Μητέρα στο Μαρούσι και το Νοσοκομείο Metropolitan στο Νέο Φάληρο.

Όραμα μας είναι η βελτίωση της όρασης και της ποιότητας ζωής για όλους τους κατοίκους του νησιού μας αλλά και των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου γενικότερα.

Στόχοι μας:

    • Η παροχή πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσιών που άπτονται της χειρουργικής του οφθαλμού με την εφαρμογή των πλέον σύγχρονων μεθόδων και τεχνικών αλλά και των πλέον σύγχρονων μηχανημάτων και υλικών.

    • Η δημιουργία ενός χώρου φιλικού προς τον ασθενή όπου η παραμονή του να είναι σύντομη και ευχάριστη τόσο για τον ίδιο όσο και για τους συνοδούς του.

    • Η δημιουργία ενός σημείου αναφοράς για όλο το Βόρειο Αιγαίο όπου θα παρέχονται υπηρεσίες εφάμιλλες με αυτές που παρέχονται στα πλέον εξειδικευμένα κέντρα του κόσμου.

    • Η εκπόνηση επιστημονικής έρευνας για παθήσεις του οπτικού συστήματος, τόσο πρωτογενώς, όσο και ως τμήμα ευρύτερων επιστημονικών ερευνών στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως.

Ο Οφθαλμός Λέσβου είναι μία υπερσύγχρονη Χειρουργική Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας, στην οποία πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο οφθαλμολογικές επεμβάσεις. Τόσο ο προεγχειρητικός έλεγχος, όσο και η μετεγχειρητική παρακολούθηση γίνονται στα ιδιωτικά ιατρεία των ιατρών της Μονάδας.

Στον Οφθαλμό Λέσβου έχουμε πλέον τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε σχεδόν όλες τις επεμβάσεις του οφθαλμού που δεν απαιτούν γενική αναισθησία. Αναλυτικότερα πραγματοποιούνται οι παρακάτω οφθαλμολογικές επεμβασεις:

    • Καταρράκτης
      Έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε μορφή καταρράκτη.  Χρησιμοποιούμε εξειδικευμένα υλικά τα οποία καθιστούν εφικτή την επιτυχή εξαίρεση του καταρράκτη ακόμη και του πλέον προχωρημένου ή επιπλεγμένου. Διαθέτουμε 3 μηχανήματα με αιχμή του δόρατος το τελευταίο μοντέλο της Alcon με Active Sentry.               
      Όσον αφορά στο θέμα των ενδοφακών, χρησιμοποιούμε μόνο υψηλής ποιότητας ενδοφακούς για τους οποίους ο ασθενής λαμβάνει σχετικό πιστοποιητικό. Έχουμε τη δυνατότητα, παράλληλα με τον καταρράκτη, να αντιμετωπίσουμε και οποιοδήποτε διαθλαστικό σφάλμα. Δηλαδή, εκτός από την μυωπία ή την υπερμετρωπία του, ο ασθενής μπορεί να εξαλείψει τόσο τον αστιγματισμό, όσο και την πρεσβυωπία του.

    • Εξαίρεση Καθαρού Κρυσταλλοειδούς Φακού  
      Σε ασθενείς μέσης ηλικίας οι οποίοι πάσχουν από κάποιο διαθλαστικό πρόβλημα όπως μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμό ή πρεσβυωπία, έχουμε τη δυνατότητα να αντικαταστήσουμε τον φυσικό φακό του ματιού με εξειδικευμένο premium ενδοφακό. Έτσι μπορούμε να εξαλείψουμε οποιοδήποτε από τα παραπάνω προβλήματα ακόμα και σε συνδυασμό, ώστε να απαλλαγεί μια για πάντα από την ανάγκη γυαλιών ή φακών επαφής.

    • Διαθλαστική Χειρουργική (Laser)           
      Έχουμε τη δυνατότητα να διορθώσουμε με Laser κάθε διαθλαστικό πρόβλημα όπως μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμό ή πρεσβυωπία. Οποιοσδήποτε σχεδόν ασθενής άνω των 18 ετών μπορεί, αφού υποβληθεί σε  εξειδικευμένη μελέτη, να απαλλαγεί από τα γυαλιά του.           
      Στην Μονάδα μας μπορούμε να πραγματοποιήσουμε όλες τις διαθλαστικές επεμβάσεις με Laser, όπως LASIK, PRK, EpiLasik και TransPRK.

    • Cross Linking
      Η επέμβαση Cross-Linking εφαρμόζεται για την εντιμετώπιση του Κερατοκώνου καθώς και άλλων εκφυλιστικών παθήσεων του κερατοειδούς. Στην μονάδα μας εφαρμόζονται όλα τα σύγχρονα πρωτόκολλα με τα πλέον εξελίγμένα μηχανήματα.

    • Γλαύκωμα
      Ασθενείς των οποίων η ενδοφθάλμια πίεση δεν μπορεί να ελεγχθεί ικανοποιητικά με κολλύρια, μπορούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση ώστε από μόνο της ή σε συνδυασμό με φαρμακευτική αγωγή, να καταστήσει εφικτή την  ελάττωση της πίεσης στα επιθυμητά επίπεδα και να αποφευχθεί η τύφλωση.
      Μπορούμε να πραγματοποιήσουμε επέμβαση τραμπεκουλεκτομής ή να ενθέσουμε βαλβίδα (Ahmed ή Molteno) καθώς και Trabex.

    • Υαλοειδεκτομή
      Η υαλοειδεκτομή πραγματοποιείται σε περιπτώσεις σπάνιων επιπλοκών του καταρράκτη όπως είναι η πτώση τμήματος του φακού καθώς και άλλες παθήσεις. Διαθέτουμε τελευταίας τεχνολογίας μηχάνημα της Bausch and Lomb πλήρως εξοπλισμένο ακόμα και με Argon Laser για κάθε περιστατικό που χρειάζεται.

    • Αποκόλληση αμφιβληστροειδούς
      Η αποκόλληση αμφιβληστροειδούς είναι μία επείγουσα κατασταση η οποία απαιτεί ταχεία χειρουργική παρέμβαση, ώστε να εξασφαλιστεί η διατήρηση της όρασης. Στις περιπτώσεις που απαιτείται η χρήση ειδικού αερίου, ο ασθενής δεν έχει τον περιορισμό να μην ταξιδέψει με αεροπλάνο, αφού η επέμβαση πραγματοποιείται εντός του νησιού.

    • Επεμβάσεις Ωχράς Κηλίδας
      Οι επεμβάσεις που αφορούν σε παθήσεις της ωχράς κηλίδας οι οποίες είναι χειρουργήσιμες όπως η Επιαμφιβληστροειδική μεμβράνη, η Οπή Ωχρας Κηλίδας κλπ, δεν είναι συνήθως επείγουσες αλλά μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς την ανάγκη μετακίνησης του ασθενούς εκτός του νησιού.

    • Στραβισμοί Ενηλίκων   
      Μπορούμε να διορθώσουμε χειρουργικά τον στραβισμό σε ενήλικες υπό τοπική αναισθησία. Η διόρθωση αυτή γίνεται κυρίως για αισθητικούς λόγους.

    • Βλεφαροπλαστική
      Η βλεφαροπλαστική είναι μια επέμβαση για την αφαίρεση του χαλαρού δέρματος και του λίπους από τα βλέφαρά και βοηθά στη σύσφιξη του δέρματος και των ιστών γύρω από τα μάτια. Στην Μονάδα μας έχουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε όλων των ειδών τις επεμβάσεις βλεφαροπλαστικής υπό τοπική αναισθησία.

    • Επεμβάσεις Βλεφάρων               
      Πραγματοποιούνται όλες τις επεμβάσεις που αφορούν στα βλέφαρα όπως Χαλάζιο, Εντρόπιο και Εκτρόπιο βλεφάρου, καλοήθεις και κακοήθεις Όγκοι Βλεφάρου καθώς και Πλαστική Βλεφαρικού Χείλους.

    • Επεμβάσεις κόγχου
      Οι επεμβάσεις που αφορούν στον κόγχο του οφθαλμού όπως Όγκοι, η Δυσθυρεοειδική Οφθαλμοπληγία, οι παθήσεις Δακρυϊκού Αδένα κλπ  μπορούν στην πλειοψηφία τους να πραγματοποιηθούν εδώ. Ένα μικρό μόνο ποσοστό πιο ιδιαίτερων επεμβάσεων, που μπορεί να απαιτούν και γενική αναισθησία, χρειάζεται να πραγματοποιηθεί στο ευρύτερο δίκτυο του Οφθαμού Λέσβου.

    • Πτερύγιο
      Η επέμβαση εξαίρεσης πτερυγίου γίνεται με όλες τις τεχνικές, ακόμη και με μεταμόσχευση επιπεφυκότα.

    • Ενέσεις για την Ωχρά Κηλίδα    
      Οι ενέσεις αντινεοαγγειογενετικού παράγοντα (antiVEGF) ή κορτιζόνης βραδείας αποδέσμευσης εντός του βολβού αποτελούν την πλέον ενδεδειγμένη θεραπεία για παθήσεις της ωχράς κηλίδας όπως Ηλικιακή Εκφύλιση Ώχρας Κηλίδας, Διαβητική Ωχροπάθεια, Φλεβική Απόφραξη Αμφιβληστροειδούς κλπ.

      Στο ευρύτερο δίκτυο μας πραγματοποιούνται όλες οι υπόλοιπες οφθαλμολογικές επεμβάσεις όπως:

    • Μεταμόσχευση Κερατοειδούς
    • Στραβισμοι παίδων
    • Περίπλοκες επεμβάσεις κόγχου

      Ουσιαστικά, από το δίκτυό μας καλύπτεται  το σύνολο των οφθαλμολογικών επεμβάσεων.

Η ομάδα μας

Η Γεωργία και η Ανδριάνα είναι υπεύθυνες Γραμματείας. Φροντίζουν για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή σας. Θα χαρούν να σας εξηγήσουν πως θα μας βρείτε, τι χρειάζεται να έχετε μαζί σας ή ακόμη να σας εξηγήσουν την διαδικασία με κάθε λεπτομέρεια, με υπομονή και κατανόηση.

Η Αναστασία και η Γιώτα είναι οι Νοσηλεύτριες του κέντρου. Υποδέχονται τους ασθενείς, φροντίζουν να τους καθησυχάσουν και να τους προετοιμάσουν.  Είναι εκεί, για να λύσουν οποιαδήποτε απορία, να βοηθήσουν και να υποστηρίξουν τον ασθενή μέχρι η θεραπεία να ολοκληρωθεί.